sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Herääminen


Kyyn näkeminen mökkitiellä sai laittamaan kumisaappaat jalkaan ja ottamaan kyytabletit metsälenkille mukaan. Luonnossa on keväällä niin paljon kauniita asioita, että pelko unohtui kuvatessani kasveja naama maassa kiinni. Onneksi en kohdannut käärmettä, kumisaappaat tuskin olisi suojanneet kasvoja.

Syreeni, unikot ja nimeä vailla olevat perennat saivat uuden kasvupaikan pirttimme pihalta. Mies teki seulan mullan seulomiseen. Mikä nautinto olikaan upottaa kädet pehmeään kosteaan multaan. Nyt voin sanoa hyvästit kaupan muovisille multasäkeille.


Ensimmäinen tiskaus ulkosalla ilman hyttysiä oli nautinnollista. Muistan miten nuorimmaisen lapseni hoitaja oli vannoutunut käsin tiskaaja. Hän kertoi tiskatessaan järjestelevän asioita päässään. Tätä kokemusta vaille jää tiskikonesukupolvi.


Koira pääsi uimaan, minä en. Laituria joudutaan odottamaan siihen saakka, kunnes ruoppaaja ehtii meidän rantaan. Malttamattomuuteni on tässä asiassa saanut hyvää harjoitusta. Ruoppausta kun ei voi tehdä kuin aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä. Onneksi meillä on mukavat rantanaapurit, jotka eivät ole asian suhteen niin tarkkoja.


Muista, että tämä päivä tulee vain kerran, eikä koskaan palaa. Kuvittelemme, että se tulee huomenna jälleen mutta se on toinen päivä, joka myöskin tulee ainoastaan kerran.

Arthur Schoppenhauer
2 kommenttia:

 1. Toi loppuun kirjoittamasti aforismi kolahti. Etenkn muutaman hyvin hektisen työviikon jälkeen hyvä muistutus elämän ja jokaisen päivän ainutkertaisuudesta.

  Aivan ihania kuvia teidän mökiltä. Eritoten ihastutti istutuspöydästä ja kauniista kuivaustelineestä & lautasista. Ja aikas suloinen tuo vedessä porskuttava Elli - taitaa olla ihan elementissään!

  Juu jotenkin tämä blogi on hieman vääristänyt noita kuviesi mittasuhteita, ikäänkuin todellista kapeammiksi. Minulla tapahtuu välillä sama enkä tiedä mistä se johtuu, mutta jotenkin se liittyy kuvien kokoon.

  VastaaPoista
 2. Vilskettä kyllä on riittänyt, niin töissä kuin yksityiselämässä. Nyt pitää hidastaa vauhtia ja iloita näistä alkukesän päivistä.

  Mulla on ollut vähän teknisiä ongelmia tän blogin kanssa. Mutta harjoitus tekee mestarin varmaan tässäkin asiassa. Olen kuitenkin nauttinut kuvaamisesta ja kirjoittamisesta päivä päivältä enemmän.

  VastaaPoista