sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Toisen romu, toisen aarre


Viikonloppuna taloyhtiössämme pidettiin pihatalkoot. Kolme siirtolavaa oli tuotu paikalle, jonne asukkaat kantoivat tarpeettomia tavaroitaan. Sinne kertyi rakennustavaraa, huonekaluja, urheiluvälineitä ym. Harmittelin hyvän tavaran joutumista kaatopaikalle. Mutta sitten se tapahtui. Ensimmäinen rohkea mies kaivoi lavalta itselleen kuntopyörän, toinen pihakiviä ja minä pienen puisen puutarhasohvan. Näin jatkui pitkin päivää. Toisten romuista tuli toisten aarteita. Keskustelimme siitä, miten jatkossa taloyhtiössämme organisoisimme kierrätyksen niin, ettei tavaroita ensin heitettäisi lavalle ja sitten kaiveta niitä, ehkä jo rikkoutuneena, uuteen käyttöön. Ajattelimme laittaa pihavarastoon hyllyn, johon asukkaat voisivat tuoda ylimääräisiä tavaroitaan näytille. Talkoissa voitaisiin sitten heittää sellainen tavara pois, mikä ei olisi kelvannut kenellekkään. Kuulimme, miten joku naapureistamme oli yöllä käynyt hakemassa tavaraa lavalta, kun ei valosan aikaan sitä kehdannut tehdä. Toivottavasti pääsemme tällaisesta häpeästä, ettei se olisi esteenä kierrätykselle.
Kuvat ei ole omalta pihaltamme, vaan Loviisan Wanhassa wara parempi tapahtumasta. Tapahtumassa vanha tavara on pantu kiertämään, ihmisten myydessä tarpeettomia tavaroitaan kadun varsilla ja pihoillaan. Olen löytänyt sieltä mm. vanhan ikkunan, sermin, astioita ym. Perennoja on myös useammalla pihalla myynnissä. Suosittelen WWP-tapahtumaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vanhoista taloista ja puutarhoista.

4 kommenttia:

 1. Noniin hyvin pystyy anonyyminäkin kommentoimaan! Hienoa!!

  - Iida

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia viime syksyltä Loviisasta , eikö?
  Oli muuten tossa yksi kuva , minkä minäkin meinasin laittaa. Niin ollaan kuin kaksi marjaa, toinen on vaan Maaret ja toinen Tuija.
  Ihania kuvia sulla.

  VastaaPoista
 3. Tulipa näistä kuvista kesäinen olo. Aion kyllä tänäkin vuonna reissata kyseiseen tapahtumaan, ja tällä kertaa täytyy päästä käymään siellä puutarhallakin, mistä olet puhunut.

  Minä aina ihmettelen, kun sisustuslehdissä ihmiset ovat löytäneet koteihinsa vaikka mitä ihanaa roskalavoilta, aina Artekin tuoleista talonpoikaispöytiin. Itse en ole ikuna nähnyt roskalavalla mitään kivaa. Hyvä idea toi, että kierrätätte jatkossa tehokkaammin. On tosi sääli, jos hyvä tavara menee kaatopaikalle.

  VastaaPoista
 4. Tuija, kuvat ovat tosiaan Loviisasta, ja osa varmaan sun kameralla otettuja. Minnalle terveiset, että tarkoitat varmaan puutarhalla Eija`s gaardenia. Siellä kyllä kannattaa käydä.

  Ensimmäisen kerran minäkin tein roskalavalöydön. Toivottavasti jatkossa teen niitä lisää.

  VastaaPoista