sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Töölöstä, Punavuoren kautta Kruununhakaan

Helsinki näyttäytyi aivan uudessa valossa, kun ydinkeskustan sijaan lähdimme työkaverini kanssa shoppailukierrokselle keskustan ulkopuolelle. Tölöstä löytyi nostalginen Astialiisa, jossa saimme ihastella vanhoja Arabian astioita. Hyllystä löytyi mm. samanlaiset kahvikupit, kuin lapsuudenkodissani. Matkan varrella oli monta kirpputoria ja vaateliikettä, jossa myytiin käytettyjä vaatteita. Selvästi on nähtävissä kierrätysaatteen lisääntyminen. Niin huonekaluja, kuin tekstiilejäkin oli valmistettu kierrätystuotteista. Huonekalujen valmistuksessa oli huomioitu luonnonvarojen säästö ja sademetsien suojelu. Vielä kun me kuluttajat huomioisimme nämä asiat hankintoja tehdessämme. Neulesuunnittelija Tiina Tuunasen ideoimia ihastuttavia vanhoja kannellisia jakkaroita, jotka oli päällystetty punaisella huovalla, myytiin Perobassa Fredrikinkadulla. Kuvassa olevaa valkoista virkattua käsilaukkua myi Nougat Bulevardilla. Suosittelen ostosreissua ydinkeskustan ulkopuolelle ja tutustumista pieniin, persoonallisiin sisustus-, ja vaateliikkeisiin.
4 kommenttia:

 1. Kiitos reissusta, oli mukavaa. Eiköhän oteta uusiksi!

  Minäkin arvostan esineitä, jotka on tehty kierrätystuotteista ja vielä jos on käytetty luonnonmateriaaleja, sitä parempi. Usein kuitenkin tulee tingittyä eettisistä arvoista, kun esimerkiksi sohvaa ostaessa saattaa hintaero olla tuhansia euroja perus-soffan ja eettisesti valmistetun tuotteen välillä.

  Noi huovutetut jutut oli muuten aivan ihania :) Mäkin varmaan laittelen kuvia meidän reissulta blogiin, kunhan saan sen toimimaan haluamallani tavalla.

  VastaaPoista
 2. Lisäys 23.6: Mielikki, uusia kuvia & juttuja kaipaillaan! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja tekstejä, olet hyvä kuvaaja ja kirjoittaja! Olen myös itse kuvannut paljon koko ikäni, mutta se on jäänyt vähemmälle. Kirjoittaminen tuntuu nyt tärkeämmältä jostain syystä.
  On kiva lukea ja katsella näitä blogeja. Ennestään tutuista ihmisistä löytyy aina uusia puolia ja ulottuvuuksia :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Minna ja Eija kommenteista. Ajattelin niin lomalla kuvata ja kirjoittaa, mutta mun nettiyhteys on niin hidas, että se jäi vain suunnitelmaksi. Yritän nyt kotiin palattuani aktivoitua.

  VastaaPoista